Tyck till
Talande webbLyssna
Logga Europaparlamentsvalet

Jobba i valet 2019

Den 26 maj genomförs val till Europaparlamentet.18 dagar innan valdagen startar förtidsröstningen. Kommunen ansvarar för bemanning av alla röstmottagningsställen. Cirka 200 personer anställs tillfälligt under ett val. 

Tjänstgör som röstmottagare

Sveriges kommuner ansvarar för genomförandet av Europaparlamentsvalet. Kommunernas uppgift är bland annat att bemanna kommunens valdistrikt och förtidsröstningslokaler.

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i röstningslokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Arbeta i vallokal på valdagen 26 maj

Kommunen söker nu nya röstmottagare som vill arbeta med att ta emot röster i någon av kommunens vallokaler på valdagen. Främst söker vi röstmottagare till våra lokaler på Djurö, Värmdölandet och Ingarö. Ett fåtal platser finns även i vallokalerna i Gustavsberg.

Mer information om uppdraget och hur du anmäler intresse hittar diu här: www.varmdo.jobbaival.se >>länk till annan webbplats

Arbeta i förtidsröstningslokal 8-26 maj

Förtidsröstning hålls i ett flertal lokaler i kommunen under perioden 8-26 maj. Det kommer finnas minst en förtidsrösningslokal öppen i kommunen varje dag under denna period. 

Rekrytering till röstningslokalerna genomförs i samarbete med ett rekryteringsföretag. Gå in på länken nedan för att ansöka om att arbeta vid förtidsröstningen i Värmdö kommun.  

Arbeta vid förtidsröstningen vid val till Europaparlamentet 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Vid eventuella frågor kontakta valnämnden på

valnamnden@varmdo.se


Senast publicerad: 2019-03-13

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation

Mer information