Tyck till
Talande webbLyssna

Årets Värmdöbo 2017 - slutkandidater

Årets Värmdöbo är ett kommunalt pris som delas ut årligen för att uppmärksamma en person som gjort något utöver det vanliga för Värmdö. Priset på 10 000 kronor delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Gustavsberg.

Tävlingen Årets Värmdöbo genomförs i samarbete med Nacka Värmdö Posten. Priset på 10 000 kronor delas ut i samband med Gustavsbergsdagen den 6 juni.

De tio finalisterna 2017

 

1. Sanna Henefelt

Hästar och ridning har en central roll för mångas liv i kommunen och hon är eldsjälen och ledaren bakom uppskattade och viktiga Funkisridningen på Värmdö Ridklubb.

 

2. Erik Liffner

Initiativtagare till fenomenet Inlöparna som med löpning, gång och gemensam motion i fokus blivit ett inspirerande framgångsexempel i praktisk integration.

 

3. Fredrik Otterberg

Chefskonditor på konsthallen Artipelag, där han bidrar till en helhetsupplevelse som lockar gäster till Hålludden från hela världen.

 

4. Carin Göransson

Ordförande och trygg ledare som med aldrig sinande energi styr succeföreningen Gustavsbergs IF Handboll mot nya framgångar och ständig utveckling.    

 

5. Ebba Hagander Mir

Initiativtagare bakom Välkommen till Värmdö som samlar både medmänniskors engagemang och praktiska resurser, för att välkomna nyanlända till vår kommun.

 

6. Henrik Forselius

Inspirerande matematik- och idrottslärare som med sitt personliga engagemang, kunnande och ledarskap bidrar till Lemshaga Akademis popularitet både bland elever, lärare och föräldrar.

 

7. Malin och Nikolaj Skjernow

Innovativa entreprenörsparet bakom supersuccén Värmdö Musteri som med sina produkter berättar om vår ö-kommun och dess natur på ett fantastiskt sätt för resten av landet.


8. Jenny Danielsson

Modig och omtyckt chef för Fritidsgårdsenheten i Värmdö kommun, alltid på ungdomarnas sida och med en innovativ känsla för samarbeten över gränserna.  

 

9. Lars Norin

Vaktmästaren som med lika stort engagemang och omtanke för byggnaderna som för varje elev, kollega och förälder är en självklar och trygg förebild på Ekedalsskolan.


10. Patrik Gifting

Generösa servicegeniet som med sin personlighet, värme och engagemang gjort Shellmacken i Ålstäket till en viktig och omtyckt mötesplats för många.

 

Röstningen är avslutad den 23 maj klockan 23.59.

Senast publicerad: 2017-05-09

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation