Tyck till
Talande webbLyssna

Förtidsrösta

Du kan rösta i förtid i vilken röstningslokal som helst i hela landet. Förtidsröstningen pågår mellan 22 augusti och 9 september. Det finns en förtidsröstningslokal öppen varje dag under denna period i varje kommun.

Här kan du förtidsrösta i Värmdö

Det är främst i kommunhuset och på biblioteken som förtidsröster tas emot under förtidsröstningsperioden. Förtidsröstning kommer även att vara möjlig i begränsad utsträckning på Sandhamn, Runmarö, Nämdö, Svartsö och Möja.

Alla förtidsröstningslokaler och öppettider hittar du här >>

Du behöver id-handling

För att förtidsrösta måste du ha med dig id-handling. Om du inte har någon id-handling kan du låta någon annan person intyga din identitet. Den person som intygar måste då visa en id-handling.

Du behöver röstkort

För att förtidsrösta behöver du ha röstkort. Vid röstmottagningen i kommunhuset, på biblioteken och på Nämdö och Sandhamn kan dubblettröstkort skrivas ut om du inte har ditt röstkort med dig.

Ett dubblettröstkort kan även beställas hos kommunen, länsstyrelsen eller Valmyndigheten. Utlandssvenskar behöver ett dubblettröstkort för att förtidsrösta i Sverige.

Om du planerar att rösta på Runmarö, Möja eller Svartsö

I förtidsröstningslokalerna på Runmarö. Möja och Svartsö finns ingen möjlighet att få ett dubblettröst utskrivet. Om du planerar att rösta på någon av dessa öar och behöver ett dubblettröstkort, beställ röstkortet av kommunen eller valmyndigheten i god tid innan du går och röstar.

Så går det till att förtidsrösta 

Se Valmyndighetens film om att förtidsrösta >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om valsedlar och personröst på valmyndighetens hemsida >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla förtidsröstningslokaler ska vara tillgängliga

Alla vallokaler ska vara tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Har du frågor om tillgängligheten i specifika lokaler, kontakta valnämnden. Kontaktuppgifter hittar du i menyn.

 

Senast publicerad: 2018-08-30