Tyck till
Talande webbLyssna

Röstkortet

Är du upptagen i röstlängden och har rösträtt får du ett röstkort hemskickat till din folkbokföringsadress. Röstkorten skickas ut av Valmyndigheten mellan 16 och 22 augusti.

Information på ditt röstkort

På ditt röstkort står det vilka val du har rösträtt i, vilket distrikt du tillhör och adressen till din vallokal. Vid valet 9 september är alla vallokaler i Värmdö kommun öppna kl. 08.00-20.00.

Röstkort ett krav vid förtidsröstning men inte i vallokal

Ska du förtidsrösta måste du ha med dig röstkortet. Röstkortet används för att skicka din röst till det valdistrikt som du hör till i din kommun. Om du röstar i din vallokal måste du inte ha ditt röstkort med dig. Tänk på att oavsett om du röstar i vallokal eller förtidsröstar måste du kunna styrka din identitet när du lämnar in din röst.

Dubblettröstkort

Har du inte fått ditt röstkort eller t.ex. tappat det kan du beställa ett nytt hos kommunen, länsstyrelsen eller Valmyndigheten. I Värmdö kan dubblettröstkort skrivas ut vid röstmottagningen i kommunhuset, på biblioteken samt på Nämdö och Sandhamn.

Alla förtidsröstningslokaler och öppettider hittar du här >>

Utlandsröstkort till utlandssvenskar

Du som är folkbokförd utomlands får ett utlandsröstkort. Det är ett röstkort som är anpassat för utlandssvenskar. Utlandsröstkorten skickas ut cirka två månader före valdagen och kan användas både vid brevröstning och röstning på ambassad eller konsulat. Utlandssvenskar behöver ett dubblettröstkort för att förtidsrösta i Sverige.

Senast publicerad: 2018-08-26

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation