Talande webbLyssna
Logga Europaparlamentsvalet

Jobba i valet 2019

Den 26 maj genomförs val till Europaparlamentet.18 dagar innan valdagen startar förtidsröstningen. Kommunen ansvarar för bemanning av alla röstmottagningsställen. Cirka 200 personer anställs tillfälligt under ett val. 

Tjänstgör som röstmottagare

Sveriges kommuner ansvarar för genomförandet av Europaparlamentsvalet. Kommunernas uppgift är bland annat att bemanna kommunens valdistrikt och förtidsröstningslokaler.

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i röstningslokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Arbeta i förtidsröstningslokal 8-26 maj

Förtidsröstning hålls i ett flertal lokaler i kommunen under perioden 8-26 maj. Det kommer finnas minst en förtidsrösningslokal öppen i kommunen varje dag under denna period. 

Rekrytering till röstningslokalerna genomförs i samarbete med ett rekryteringsföretag. Gå in på länken nedan för att ansöka om att arbeta vid förtidsröstningen i Värmdö kommun.  

Arbeta vid förtidsröstningen vid val till Europaparlamentet 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arbeta i vallokal på valdagen 26 maj

Du som arbetade som röstmottagare i vallokal vid valet 2018 har fått en förfrågan om att tjänstgöra vid årets val via mail. Sista dag att tacka ja till din placering är 11 februari. 

Följ länken nedan för att hitta information om din placering. Du loggar in med bank-id under fliken "Mina sidor".

Du som önskar tjänstgöra som röstmottagare för första gången följer samma länk nedan och skickar in din anmälan under fliken "Intresseanmälan". Under februari månad börjar vi placera nya röstmottagare i distrikten och kontaktar dig via mail om eventuell placering.

www.varmdo.jobbaival.se >>länk till annan webbplats

Kontakt

Vid eventuella frågor kontakta valnämnden på

valnamnden@varmdo.se


Senast publicerad: 2019-02-04

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation

Mer information