Tyck till
Talande webbLyssna

Konsumentvägledning

Kvinna betalar med kort i butik

Inför ett köp, eller om du är missnöjd efter ett köp, kan du få opartisk och kostnadsfri rådgivning av kommunens konsumentvägledare.

Värmdö kommun samarbetar med Nacka kommun och du kan ringa till deras konsumentvägledare direkt. Mycket information hittar du också direkt via Konsumentverket och andra webbplatser.

Kontaktuppgifter för konsumentvägledninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sök information

För en enskild person kan det vara komplicerat att göra affärer. Det finns hjälp att få från kommunen och de statliga myndigheterna Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och Konsumentverket om du har köpt något som du inte är nöjd med, eller som du ångrar helt och hållet.

Allmänna Reklamationsnämndenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Konsumentverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Konsumentverket har en webbsida helt inriktad på konsumentinformation som heter Hallå Konsument!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När du köper eller säljer fordon och maskiner är det bra att skriva ett köpekontrakt om affärer mellan privatpersoner. Vid ett privatköp har du inte samma skydd som när du handlar i en butik. På Hallå Konsument! webbsida finns till exempel färdiga kontrakt att använda vid privata köp, exempelvis köp av personbillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller andra fordon.

Konsumentverkt har även i samarbete med Boverket en webbplats inriktad på frågor om boendelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hittar du inte den information du söker är du alltid välkommen att ringa så kan du få prata med en konsumentvägledare.

Skuldsanering

Om du har problem med din ekonomi kan du få kostnadsfri rådgivning om skuldsanering från kommunen. Du kan få hjälp med en hushållsbudget anpassad efter dina möjligheter, att förändra konsumtionsmönster, kontakter med fordringsägare som du har lånat pengar av, myndighetskontakter som du känner att du inte kan hantera själv och mycket annat. Ring kommunens kontaktcenter 08-570 470 00.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: 2018-07-27

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation