Talande webbLyssna

Anhörigsdagen

Värmdö Kommuns anhörigstöd välkomnar till en kostnadsfri föreläsning av Kerstin Gatu projektledare på Mora folkhögskola. Hon presenterar ett FUB projekt som heter Anpassad IT som vann Arvsfondens Guldkornspris 2018.

Idag står många människor utanför det digitala samhället och klyftan bara växer. Syftet med projektet ”Anpassad IT vägen till digital delaktighet” är att ge personer med måttlig intellektuell funktionsnedsättning möjlighet att öka sin digitala delaktighet och självständighet. Att som alla andra få möjlighet att använda datorn som redskap att kommunicera och dokumentera. En måttlig intellektuell funktionsnedsättning medför svårigheter att läsa, skriva, hitta, strukturera, minnas, lösa problem, generalisera och planera. Idag finns många IT-möjligheter såsom uppläst text, bild och ljudstöd, förenklad navigering, animeringar mm som kompenserar för dessa svårigheter. Dessa IT-möjligheter kommer målgruppen till del i alltför liten omfattning och det vill vi ändra på tillsammans.

Mer info: Siktalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och DigiJaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var: Värmdösalen i Värmdö kommunhus, Skogsbovägen 9-11 Gustavsberg

När: Onsdag 25 september

Tid: Klockan 17:30-20:00

Anmälan: Maila innan 1 september till Helena Ternström helena.ternstrom@varmdo.se

Det bjuds på en matig wrap och fika i pausen om det finns allergi meddela det i anmälan.