Till kommunens startsida
Till porslinsmuséets startsida
Talande webbLyssna

Från 30 okt 2010 till och med 09 jan 2011

OBS: Denna aktivitet har passerat

Allemansland

Vem hänger i gardinen? Och vem hänger bredvid? Var är R:et? Hos Rosamunda Annorlund kanske?! Var din egen kapten på sjörövarskeppet, men akta Petronella i galoschen som kvickt ror förbi!

Välkommen till Allemansland! Upptäck och låt er inspireras av Lennart Hellsings fantastiska figurer och fantasifulla ord. En utställning om Lennart Hellsings halsbrytande universum! Lagom till höstlovet har Värmdö kommuns kulturenhet fått möjlighet att uppmärksamma Lennart Hellsings ordrika livsverk med en interaktiv utställning på Porslinsmueet där besökarna får träffa välkända figurer som Herr Gurka och Kusin Vitamin, eller se degen jäsa i Bagar Bengtssons krokan. Passa även på att säga hej till de något udda figurerna i staden Annorlunda!

I Allemansland ligger betoningen på lekfullt lärande, där Lennart Hellsings verser och Poul Ströyers illustrationer skapar en levande utställning där du själv kan vara aktör.

Under utställningsperioden arrangeras ett antal visningar, "ordverkstäder" och sagostunder i utställningen. Roligast för år F-2, särskolan och förberedelse-klasserna i Värmdö.

Allemansland har tidigare visats på Rum för Barn i Kulturhuset i Stockholm, som också har producerat utställningen. Den är nu på turné och kommer närmast ifrån Västerbottens Museum i Umeå.

Prod: "Rum för Barn", Kulturhuset, Stockholm.
Text: Lennart Hellsing
Bild: Poul Ströyer
Scenografi: Tor Svae

Arr: Kulturenheten, Värmdö kommun i samarbete med Gustavsbergs Porslinsmuseum och Gustavsbergs Bibliotek

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar