Till kommunens startsida
Till porslinsmuséets startsida
Talande webbLyssna

Från 10 dec 2016 till och med 05 feb 2017

OBS: Denna aktivitet har passerat

ARTLET- 27 minuter från Slussen
10 dec 2016 - 5 februari 2017

Lördagen den 10 december klockan 13:00 inviger Heidi Trakowski, tillförordnad chef på Gustavsbergs Porslinsmuseum, utställningen "ARTLET- 27 minuter från Slussen". För tredje året i rad ställer årskurs tre på kandidatprogrammet för Keramik och Glas på Konstfack ut på Gustavsbergs Porslinsmuseum. Åsa Jungnelius, konstnär och lektor vid Konstfack presenterar projektet. Utställningen pågår till den 5 februari 2017. Söndagen den 22 januari klockan 13-15 visas utställningen av studenterna från kandidatprogrammet för Keramik och Glas på Konstfack årskurs tre.

I utställningen möter vi tredje årets studenter från kandidatprogrammet Keramik & Glas på Konst-fack. De har producerat och reproducerat verk med utgångspunkt i tolkningar av Gustavsberg som en kommersiell spelplan. År 1825 startade porslinstillverkningen i Gustavsberg och ett brukssam-hälle växte fram med fabriken som nav. Idag ser vi ett Gustavsberg som fortfarande formas av kom-mersiella intressen men där fabriken förvandlats från att vara en arbetsplats till att bli ett monument över någonting genuint och historiskt som skall bidra till turism, konsumtion och högt markvärde.

Studenterna om utställningen

Såhär formulerar sig studenterna:

"Under namnet ARTLET vill vi ifrågasätta idén om den svenska konstindustrin som något mer genuint än övrig industriell tillverkning och hur en idé kan skilja en kopp från en kopp. Med ett område som präglas av outlets och utförsäljningar kan man ana ett glapp mellan varumärke och realitet. Vi drömmer gärna om svensk industri och glömmer att man inte får bada i Farstaviken på grund av utsläppen från den forna fabriken".

Deltagare

Tova Berglund
Mari Anari
Hanna Hansdotter
Alvina Jakobsson
Simone Kuhs
Kristin Larsson
Hanna Lauberg
Anna Tedestam
Emmeli Rolleberg
Camille Polsk
Shay Greenblatt

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar