Till kommunens startsida
Till porslinsmuséets startsida
Talande webbLyssna

Från 19 jun 2010 till och med 01 aug 2010

OBS: Denna aktivitet har passerat

G-Studion - Skisser och teckningar

Skissen kan ses som en karta. En karta som konstnären hittar på och sedan försöker följa. Ibland är kartan så djärv att vi knappt kan följa den, ibland är kartan knapphändig, kanske bara med den allra nödvändigaste informationen. Konstnären måste då ta i, hitta på mer, för att göra ett färdigt verk utav den.

Ibland blir det inte bättre än skissen, där fångas något som endast kan fångas i flykten. Ibland kan det bara bli bättre och skissen förblir ett embryo ur vilket verket föds. I båda fallen skapar vi oss ett problem att lösa.

Skissen kan ske när som helst, hur som helst, var som helst och är på så vis befriad från pretentioner vilket gör att vi kan ta oss friheter vi kanske annars bara kunnat drömma om. Önskas ett monument eller ett mausoleum? Inga problem jag kladdar ner det på en bit kuvert med en pennstump sittandes i baksätet på en taxi. En ny nobelservis? Jag gör ett utkast ståendes på sandstranden med en lång pinne, endast iförd badbyxor.

Skissen förenar oss konstnärer, från en liten kråka för att komma ihåg till något som liknar en ritning som kan följas till punkt och pricka. Oftast blir det någonstans däremellan.

Allting börjar i en skiss. I ett utkast är allting möjligt.

Ateljéföreningen G-studion visar i samarbete med Gustavsbergs Porslinsmuseum samlade skisser i olika tekniker. En inblick i vår värld, en del som kanske mer sällan skådas.

August Sörensson, Ordförande i ateljéföreningen G-studion

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar