Till kommunens startsida
Till porslinsmuséets startsida
Talande webbLyssna

Från 09 jun 2007 till och med 30 sep 2007

OBS: Denna aktivitet har passerat

TIPTOP 2007 - en balansakt i form och uttryck

Medan Gustavsbergs Porslinsmuseum representerar historien och traditionen, så står Ateljéföreningen G-studion för kontinuitet och förnyelse. Det kändes därför naturligt att den första utställningen i vår nya utställningshall på bottenvåningen blev en gemensam manifestation!

Så när Porslinsmuseets sommarutställning 2007 öppnades lördagen den 9 juni av vår sponsor Björn Wolrath, invigdes på samma gång de nya lokalerna - en dubbelinvigning således!

Utställningens curator var formgivaren Synnöve Mork, som har gjort ett stort antal installationsutställningar på tema form och design för olika uppdragsgivare här hemma och utomlands. Synnöve fick vårt uppdrag att göra ett subjektivt urval ur Ateljéföreningens egen fatabur och säger själv att hon vill skapa "inspirationsutställningar" som hon hoppas skall kunna bidra till att förlösa skaparkraft och kreativitet på designområdet.

Sommarens utställning döptes till "TIPTOP 2007", med underrubriken "en balansakt i form och uttryck". Utställningen byggde på höjden, exponerade objekten på olika nivåer: "Fågel", "Fisk" och "Mittemellan". Några objekt svävade, andra vägde tungt, svarta som sot eller vita som luft, naturliga enkla former balanserades mot komplexa - det vardagliga vägde mot det festliga.

Arr: Gustavsbergs Porslinsmuseum i samarbete med Ateljéföreningen G-studion och med stöd av Villeroy & Boch AB.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar