Till kommunens startsida
Fågelviks skola - startsida

Vårt kök

I Fågelviks kök är vi en köksamordnare/kock, ett måltidsbiträde/dietansvarig och tre biträden som ser till att alla ska få en bra matupplevelse.

Köket är bemannat mellan 06:45 - 16:00.

Vi serverar både frukost, lunch och mellanmål. Det finns två matsalar - en liten för förskolan som äter i två sittningar och en stor matsal för skolan samt för våra 5-åringar.

Det mesta av maten lagas från grunden och matbröd (surdeg) bakas när vi hinner, oftast till soppdagar. Vi köper mycket ekologiskt - kött, mjölk, ägg och även fisk är nästan alltid miljöcertifierat. Det mesta är svenskt. Mycket av frukt och grönt är även det ekologiskt och/eller svenskt. Vi använder mycket bönor, bulgur och fullkornsprodukter.

Vi har en stor salladsbuffé varje dag med minst 6 sorters grönt, och även olika ”röror” och andra blandningar, typ bulgursallad, couscous etcetera.

Köket följer livsmedelsverkets näringsrekommendationer. Vi försöker se till att våra små och stora kunder får det som de vill ha och samtidigt se till att det blir näringsmässigt.

Vad gäller allergikost så gör vi den så likvärdig den normala kosten som möjligt.

Personal

Vi som jobbar med världens bästa jobb heter:

Yvonne Hjulström, kökssamordnare/kock

Gunilla Bryntesson, måltidsbiträde/dietansvarig

Magnus Andersson, kock

Lamphong Larsson, måltidsbiträde

Tueanchai Kongthong, måltidsbiträde

Kontakt till köket

Telefon: 08-570 483 91

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Senast publicerad: 2017-01-15