Talande webbLyssna

Trafikstörningar i Värmdö

På den här sidan informerar vi om aktuella trafikstörningar och trafikarbeten i kommunen.

Information om Trafikverkets planerade avstängning av körfält på Värmdöleden

Den 26 april planerar rafikverket att stänga av ett körfält på väg 222 i riktning mot Nacka och Värmdö. Sedan tidigare är ett körfält avstängt förbi bygget i riktning mot Stockholm.

Avstängningen av körfälten ska bidra till ökad säkerhet för dem som bygger Trafikplats Kvarnholmen.

Busstrafiken har fortsatt egna körfält.

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trafikinformation kring ombyggnation av Gamla Skärgårdsvägen vid Strandvik

Upphandlingen av entreprenaden för ombyggnationen av Gamla Skärgårdsvägen vanns av R&R Markentreprenad och startades i januari 2018.

Ombyggnationen kommer pågå till hösten 2018. Del av Gamla Skärgårdsvägen kommer också att vara enfilig och styras med trafikljus under en två månaders period med planerad start 3 mars. En del byggtrafik kommer då att trafikera sträckan.

Med en planerad start under vecka 11 kommer också JM AB att påbörja markarbete för byggnationen i enlighet med detaljplan för Strandvik. Detta kommer också att påverka trafiken då en bygginfart väster om Villa Strandvik kommer att iordningställas.

Trafikförbättring i Mölnvik

Vecka 14 påbörjades färdigställandet av vägarbetena efter vinterns uppehåll. Arbetet planeras vara färdigt i början av juni. På Fenix väg och Afrodites väg kommer det dagtid alltid vara två körfält öppna, ett för trafik in på Fenix väg/Afrodites väg från Skärgårdsvägen och ett körfält för trafik i motsatt riktning. På Skärgårdsvägen kommer det dagtid alltid vara två körfält öppna i vardera riktningen.

Tack för att ni har tålamod med att det under en period kan vara begränsad framkomlighet.

Läs mer här

Mer information

För mer information om vägarbeten i Stockholmsregionen gå in på Trafiken.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad: 2018-04-20