Tyck till
Talande webbLyssna

Bibliotek i Värmdö

Du är alltid välkommen till Värmdö kommuns bibliotek för möten, nya perspektiv, överraskningar och event.

Här finns alla möjligheter till läsning. Du kan låna böcker, filmer, musik, tidskrifter och använda internet kostnadsfritt. Eller kanske vill du bara sitta och ta en paus?

Biblioteket på webben

Biblioteket på webben har öppet dygnet runt, alla dagar på året. Med lånekort och kod kan du söka och hitta media, låna och låna om och vara en aktiv medskapare genom att tycka till om det du tar del av. Här hittar du även information om aktiviteter.

Gå till biblioteksportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ö-bibliotek

Befinner du dig på skärgårdsöarna Svartsö, Möja, Sandhamn, Nämdö eller Runmarö så kan du passa på att besöka ö-biblioteken här. Dessa drivs i samarbete mellan kultur- och fritidsnämnden, lokala föreningar och Värmdö skärgårdsskola.

Läs mer om Ö-bibliotekenlänk till annan webbplats

Skolbibliotek

 Läs mer om skolbiblioteken på skolornas egna sidorlänk till annan webbplats

För pedagoger

Du som arbetar i skolan eller förskolan kan få stöd antingen genom språkoteket eller skoldatateket. Båda ligger i Runda huset i Gustavsbergs centrum, i samma byggnad som Gustavsbergs bibliotek.

Språkoteket

Språkoteket riktar sig till personal inom förskola och skola som arbetar med barn och ungdomar i behov av extra språklig stimulans. Stöd, rådgivning och utlåning av material är kostnadsfritt.

Läs mer om språkoteket

Skoldatateket

På Skoldatateket kan du som pedagog få stöd med tekniska hjälpmedel om du har elever med olika inlärningssvårigheter. Hjälpen finns till för alla sorts pedagoger i grundskola, gymnasium, särskola och gymnasiesärskola. Stöd och rådgivning är kostnadsfritt.

Läs mer om skoldatateket

Senast publicerad: 2017-02-06