Friskvård

Hedvig och CG PT

Personlig träning

Gustavsbergsbadet erbjuder individanpassad personlig träning.

I ett PT-besök ingår:

  • Samtal med instruktör ca 15 minuter (träningsbakgrund, nuläges- analys, mål/delmål)
  • Personligt träningsupplägg
  • Träningskort
  • Muskel- och fettmätning med Tanita-våg
  • Entré till anläggningen

Kroppsmätningar

På Gustavsbergsbadet finns möjlighet att göra kroppsmätningar, och till exempel ta reda på kroppens fördelning av muskler, fett och vätska. Då används en Tanitavåg, en fyrpunktvåg som läser av:

  • Vikt
  • BMI
  • Kroppsfett i procent
  • Muskelmassa i kg
  • Totalmängd kroppsvatten

Vid denna mätning ser man var personen snabbast lägger på sig fett på kroppen. Med Tanitavågen som redskap och en personlig tränare som coach får du en god möjlighet att kunna påverka ditt liv, förbättra din hälsa och öka livsglädjen.

Genom träning påverkar vi muskelmassa och kroppsfett. Kontrollera att det är fettmassan som minskar och inte muskelmassan. På Gustavsbergsbadet erbjuder vi möjlighet att utföra kroppsmätningar i kombination med ett personligt träningsupplägg och enkel kostrådgivning men du kan även boka enbart mätning med Tanitavågen.

För mer information kontakta vår kassa eller mejla våra licensierade personliga tränare.

Pulstest och konditionstest

Pulstestet utförs på cykel, crosstrainer eller löpband, där syreupptagnings-förmågan räknas ut. En bra syreupptagningsförmåga gör att vi klarar både fysiska och psykiska påfrestningar bättre. Testet är ett så kallat submaximalt test vilket betyder att belastningen inte är maximal. Detta gör att alla klarar av att genomföra testet. Du får cykla mellan 10-20 minuter beroende på din pulsutveckling. Under testet mäts pulsen och ansträngningsnivån flera gånger. Tillsammans går vi igenom resultatet och du sätter med hjälp av testledaren upp framtida mål. Totalt tar test och genomgång cirka en halvtimme.

Konditionstest 10-15 minuter utförs på cykel, crosstrainer eller löpband med ett pulsband. Testledaren läser av resultatet och sätter upp nya mål.

Efter tre till sex månader kan ytterligare ett test utföras, som jämförs med det första.

Har du frågor och funderingar kring pulstest eller personlig träning?

Mejla våra licensierade personliga tränare.

Fysisk aktivitet på recept, FaR

När du fått ett recept på fysisk aktivitet från din vårdgivare är du välkommen till oss på Gustavsbergsbadet. Självklart kan du simma och motionera på egen hand.

Det är alltid ordinarie entréavgift som gäller hos oss, även för er med recept.

Men om du vill ha lite hjälp och guidning med ditt recept som utgångspunkt är du välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss, till ett värde av cirka 700 kr. I så fall bokar du detta möte i kassan.

Det första mötet tar cirka en timme och börjar med ett samtal med en utbildad FaR-ledare. Här har ni möjlighet att ensamma titta på ditt recept tillsammans. Du kan då även ställa frågor om motion. Vi vill naturligtvis veta vilka mål du har med din träning. Du får också en kortare visning av badanläggningen samt information om vårt utbud.

När du har tränat på egen hand en tid är du välkommen att boka ett kostnadsfritt uppföljningsmöte med din FaR-ledare.

Priser

se prislista​

Senast publicerad: 2018-01-18