Tyck till
Talande webbLyssna

Vi på Värmdö-festivalen!

En festival i dagarna tre med festligheter för alla värmdöbor. Kom och fira tillsammans den 5, 6 och 7 juni i Gustavsbergs hamn!

Festligheterna startar under eftermiddagen den 5 juni runt 17.00. Kvällen bjuder på underhållning i form av förstklassig musik, där Wild Night Orchestra, Frida Öhrn, Evelina Olsén och Maria Johansson med flera framför en särskild hyllning till några av musikhistoriens främsta kvinnor.

Den 6 juni drar vi igång det traditionsenliga nationaldagsfirandet vid 11.00. På scenen syns bland annat Värmdö kulturskola, Ital Skurk och succébandet från 2018; Värmdö Local Heroes. Under dagen kommer även priser och stipendier delas ut och det kommer hållas en välkomstceremoni för nya svenska medborgare i anslutning till nationalsången.

Den 7 juni är aktiviteter och event i år inriktad mot ungdomar, även om alla åldersgrupper är varmt välkomna. På scen ses bland annat yngre lokala förmågor samt Entombed. A.D. Kvällen drar igång runt 17.00.

Samtliga dagar finns lokala föreningar, verksamheter och företag på plats som utställare med info och aktiviteter och hamnen kommer vara fylld av äventyr för hela familjen!

 

Se aktuell festivalaffish (uppdateras löpande)
Ett mer detaljerat schema kommer närmare festivalen.


Följ oss på sociala medier!

Instagram: @vipavarmdo
Facebook: Vi På Värmdö Festivalen
#vipåvärmdö


Vill du deltaga som utställare på festivalen? Maila zandra.flyg@varmdo.se


Festivalens historik

2016 startade arbetet med en ungdomsfestival som fick namnet Vi på Värmdö. Festivalen producerades tillsammans med en grupp ungdomar från Värmdö och hölls i Ekvallens uterink i maj 2016.

2017 slogs festivalen ihop med kommunens nationaldagsfirande och blev en tvådagarsfestival den 5 och 6 juni. Kvällen den 5 juni för de unga, och den 6 juni en familjefest i Gustavsbergs hamn.

2018 stod Värmdö som värd för den turnerande ungdomsfestivalen Livet är en fest som initeras av Fritidsforum. Därför arrangerades en festival specifikt till målgruppen unga 13-17 år den 1-2 juni på Grisslinge Havsbad. 

Klipp från 2016 års festival


Senast publicerad: 2019-03-12

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation