Tyck till
Talande webbLyssna

Kultur- och aktivitetshus

I Gustavsberg finns lokaler att hyra för föreställningar, konserter, kurser och konferenser.

Gustavsbergsteatern

Gustavsbergsteatern har en teatersalong med 243 publikplatser. Salongen ska i första hand användas för publika kulturarrangemang.

Kristallsalen är en lokal inom Gustavsbergsteatern som lämpar sig för kurser och konferenser.

Musikens hus

Musikens hus ligger i Gustavsbergs centrum, precis intill Gustavsbergsteatern. Varje vecka går hundratals Värmdöungdomar här på olika musikaktiviteter och kurser hos Värmdö kulturskola. 

Husets största lokal är på 150 kvadratmeter, med plats för orkestrar, steelband och repetitioner. Det finns också två salar på 50 kvadratmeter vardera, för körer och mindre ensembler. Rockrummet och slagverksrummet är specialinredda för att kunna tillgodose behovet av elektrisk musikutrustning och ljuddämpning. Musikens hus rymmer också en piano- och datastudio.

Runda huset

Här finns Axel Sjöbergrummet. Det kan bokas för borgerliga vigslar och andra möten. Rummet rymmer högst 20 personer.

Gustavsbergs bibliotek, kommunens huvudbibliotek, finns i Runda huset i Gustavsbergs centrum. Huset är ritat av arkitekten Olof Thunström och invigdes i februari 1954 som det nya kommunalhuset.

I september 1988 blev Runda huset Värmdös kulturhus i samband med att huvudbiblioteket och kulturförvaltningen flyttade in. Huset fick en ny inredning för att kunna tillgodose de nya verksamheterna. Inredningen har Åke Axelsson stått för. Karin Björquist, Gustavsbergskeramiker och Nobelservisens skapare, har utformat de blå golvkeramikplattor som finns på barnavdelningen. Hon har också gjort de små keramiska djuren, vattensnoken och grodan, som gömmer sig vid Åke Axelssons brygga. Intill bryggan står Singösnipan Elvira, byggd på Kattholmsbyggeriet av elever från Kvarnbergsskolan.

Sedan kulturförvaltningen flyttade ut inrymmer fjärde planet på Runda huset en utställning om Framtidens Gustavsberg, Språkotek, Skoldatatek och Kulturskolan.

Senast publicerad: 2017-02-01