Tyck till
Talande webbLyssna

Mötesplatser för unga

Utöver att erbjuda aktiviteter formade efter specifika önskemål och mötesplatser att umgås på, hjälper våra ledare gärna till med att skapa föreningar utifrån intressen som fångas upp eller presenteras – ledarna arbetar aktivt med lokal samverkan och nätverkande för att effektivare kunna möta ungas behov.

Ung i Värmdö erbjuder även aktiviteter inom olika estetiska konstformer, musikproduktion i studio och evenemang så som öppen scen och jam-kvällar. Vill du skapa ett eget projekt eller event kan våra ledare coacha dig på vägen till att förverkliga dina ideér!

Mötesplatserna Tomtebo, Träffpunkt 222:an och Brunnen för dig 13-17 år

Dessa tre mötesplatser erbjuder en skön, avslappnad miljö vilken besökarna är med och utformar. I lokalerna finns det café och tillgång till en mängd olika aktiviteter som till exempel spel, pingis, film, replokal och hantverksmaterial.


Tillsammans med engagerade ledare planeras projekt samt olika aktiviteter och platser att mötas på även utanför lokalerna. Till exempel anordnas träningsgrupper, utflykter och resor – allt utifrån ungas önskemål, idéer, driv och behov.

Mötesplats Ungkulturhuset Gurraberg, 13-25 år

Gurraberg är ett kulturhus för unga som erbjuder kurser och evenemang utifrån en estetisk och kulturell inriktad verksamhet. Kurserna formar erfarna ledare tillsammans med besökarna, efter önskemål – bland annat erbjuds musikstudioteknik, street dance, DJ-ing och keramik.

Det finns ett stort utbud av olika lokaler och utrustning vilket skapar möjlighet att samla kompisarna och boka till exempel en replokal, danssal, studio, dj-rum, konstateljé, blackbox, keramiksal, inspelningsrum eller bio. Kurser, evenemang och lokaler nyttjas gratis för besökare mellan 13-25 år och för dig som är myndig finns möjlighet att få tillgång till en egen nyckel.

Demokratiska mötesplatser

De kommunala fritidsgårdarna är mötesplatser där alla ska trivas oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller funktionsförmåga. Detta sker genom ett demokratiskt och respektfullt bemötande av alla som finns i verksamheten

Flera kommunala fritidsledare har gått en HBTQ-utbildning via Ungdomsstyrelsen. De är därmed utbildade i en normkritisk pedagogik som syftar till att skapa öppna och fördomsfria mötesplatser för unga.

Utöver de kommunala mötesplatserna finns det en föreningsdriven fritidsgård i Stavsnäs – Fyrhuset.

Ungkulturhuset Gurraberg

Mer information om Gurraberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Idrott, motion och friluftsliv

Mer information om idrott

Kulturskolor

Mer information om kulturskolor

Senast publicerad: 2019-04-09

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation

Mer information

Dokument