Talande webbLyssna

Köket

Maten på förskolan tillagas i vårt eget kök på Maria Höglunds väg. Barnen på Nyckelpigan får sin mat med taxi från köket. Vår målsättning är alltid att maten ska vara god, tilltalande och näringsrik.

Vi provar gärna på nya maträtter och köper ekologiska produkter när vi har möjlighet. Nästan all mat lagas från grunden, hel- och halvfabrikat förekommer som komplement. Dagligen serveras barnen frukost, lunch och mellanmål. Olika grönsaker och rotfrukter, både råa och kokta, serveras dagligen till lunch.

För barn med specialkost och allergier lagar vi mat som passar dem. Därför är det viktigt att du meddelar detta i samband med att ditt barn  börjar på förskolan. Vi försöker i möjligaste mån bereda så likvärdig kost (utifrån matsedeln) som möjligt för barn med specialkost. Har du funderingar kring specialkost får du gärna kontakta köket. Det finns ett förtryckt formulär för barn med specialkost som fylls i av vårdnadshavaren. Mer om detta finns att läsa via länken Allergi och mat i högerspalten.

 


Senast publicerad: 2018-10-02