Blåsippans förskola

Barn leker med leksaksdjur i sandlåda, Blåsippans förskola

Blåsippans förskola är belägen nära skog och natur, i närheten av Hemmesta centrum. Vi är en förskola med plats för cirka 70 barn i åldrarna 1–5 år, fördelade i åldersgrupper. På förskolan finns personal som kan prata svenska, persiska, azariska och turkiska.

Så jobbar vi

På Blåsippans förskola vill vi erbjuda ditt barn ett lustfyllt lärande i en inbjudande miljö. Hos oss ska varje barn få känna delaktighet och utmanas utifrån sina egna behov och intressen. Genom att ges möjlighet att få prova på att göra saker själv blir barnet delaktigt i hur dagen på förskolan utformas. Barnets tankar och idéer får utrymme och vi arbetar med reflektion för att få syn på det vi lär oss tillsammans.

Förskolans utgångspunkt är att alla ska ha samma möjligheter utifrån sina egna individuella egenskaper, förmågor och förutsättningar. Verksamheten skall genomsyras av en demokratisk grundsyn om alla människors lika värde. Det är en rättighet för barn och vuxna att inte bli diskriminerade eller kränkta.

Arbete för miljön genomsyrar vår verksamhet. Vi arbetar med Grön flagg som är en miljöcertifiering inom Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Vi är väldigt stolta att ha den gröna flaggan vajande över förskolan.

 

Senast publicerad: 2017-04-25