Talande webbLyssna

Avdelningarna på Holmviksskogens förskola

På vår förskola har vi två småbarnsavdelningar, två storbarnsavdelningar och en uppväxaravdelning. Vad detta innebär kan du läsa mer om här.

För kontaktinformation till avdelningarna, se högerspalten under Mer kontaktinformation.​

Småbarnsavdelningar (1-3 år)

På en småbarnsavdelning är det viktigt med trygghet och närhet för att barn och föräldrar ska känna tillit till personalen. Självklart får barnen använda eventuell trygghetssymbol. Rutinerna är återkommande för att barnen ska veta vad som kommer att hända under dagen.

Våra småbarnsavdelningar heter Ekorren och Myran.

Uppväxaravdelning (3-5 år)

Nyckelpigan är en uppväxaravdelning där åldrarna varierar mellan 3 - 5 år. Här skapar vi en grund i småbarnspedagogiken med trygghet, närhet och rutiner så att barnen vet vad som ska hända under dagen. Vi utökar med utmaningar och aktiviteter för de äldre barnen.

Storbarnsavdelningar (3-5 år)

På en storbarnsavdelning behöver barnen nya utmaningar regelbundet. Ibland delas gruppen i olika konstellationer för att genomföra planerade eller fria aktiviteter. Det finns mycket material tillgängligt som barnen själva kan plocka fram. De kan genom det själva aktivera sig inom spel, skapande och konstruktioner. Det finns också utrymme för barnens egen lek och fantasi.

Vi går till skogen i en terräng som utmanar barnen motoriskt. Vi besöker lekparker i närområdet och det händer att vi går till en närliggande brandstation. Barnet ges ett större förtroende av att klara av saker själva. De får ett större inflytande över verksamheten och påverkar den genom demokratiska beslut.

Våra storbarnsavdelningar heter Grävlingen och Igelkotten.

Senast publicerad: 2013-11-20