Köket

I vårt kök jobbar Thomas som är kockutbildad och har arbetat inom restaurang, konferensanläggning och hotell. Han lagar dagligen näringsriktig och god mat med extra ”piff” som uppskattas av både barn och pedagoger på förskolan.

All mat lagas från grunden, med stor variation och fina råvaror. Vår förskola är den förskola som serverar högst andel ekologiska råvaror i kommunen, hela 46,71 % av våra inköp hittills under år 2016.

Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt använda osötade och ekologiska produkter. Till alla måltider serveras olika grönsaker/frukter. Två dagar i veckan serveras fisk, en dag kött och en dag vegetariskt. På fredagar får vi soppa med hembakat bröd.

Förskolan har en egen örtträdgård där Thomas plockar färska kryddor till matlagningen. Vi odlar även en del potatis m.m. på försommaren som vi skördar till vår skördefest.

Då vår förskola har naturinriktning väljer vi ganska ofta att äta utomhus under den varmare årstiden. Ibland tar vi med stormkök och lagar egen mat ute i naturen.

För barn med allergi krävs läkarintyg, så vi kan laga "rätt" kost till dem. Mer information om läkarintyg hittar du via länken Allergi och mat i högerspalten.

Senast publicerad: 2016-03-31