Tyck till

Gymnasiesärskola

I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare, söka arbete och kunna delta aktivt i samhällslivet. Dessutom ger gymnasiesärskolan möjlighet till personlig utveckling.

Utbildningen ska stimulera social gemenskap och utveckla elevernas förmåga att självständigt och tillsammans med andra tillägna sig, fördjupa och tillämpa kunskaper. Därför är gymnasiesärskolan mycket flexibel så att eleverna kan utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål.

Elever som gått en gymnasiesärskoleutbildning ska få ett gymnasiesärskolebevis. Beviset beskriver tydligt de kunskaper och erfarenheter eleven har med sig från gymnasiesärskolan på ett sådant sätt att det underlättar kontakten med möjliga arbetsgivare. Mer information om skolformen gymnasiesärskola hittar du på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var finns gymnasiesärskola?

Värmdö har ingen egen gymnasiesärskola utan köper in utbildningen från andra. För information om program och annat hänvisas till gymnasiesärskolor i Stockholmsområdet samt till studie- och yrkesvägledaren på Kullsvedsskolan i Hemmesta. Du hittar kontaktuppgifter i högerspalten.

Senast publicerad: 2017-01-26