För auktoriserade anordnare

Vi är måna om att det ska vara lätt att göra rätt, därför har vi samlat information som är användbar för dig som är auktoriserad anordnare av vuxenutbildning.

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på Vuxenutbildningsenheten.

Användarguide Tieto Education

Värmdö Kommun använder IT-systemet Tieto Education för handläggning och administration av vuxenutbildning. Du som är auktoriserad anordnare behöver använda IT-systemet bland annat för att att anta elever och rapportera betyg. Kontakta vår administratör för att få användaruppgifter till systemet.

För att underlätta användningen av systemet har vi tagit fram en videoguide. Du når guiden via länken nedan. Klicka på den gröna play-symbolen för att öppna guiden. När du har öppnat guiden kan du välja vilket avsnitt du vill titta på.

Användarguide Tieto Educationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ersättning

Ersättning betalas ut månadsvis, efter det att anordnaren har rapporterat satta betyg i kommunens verksamhetssystem. Ersättning betalas ut per kurspoäng, och hur stor ersättningen är per poäng beror på vilket ämnesområde en kurs ingår i.

Det är kommunfullmäktige som beslutar om ersättningsnivåer för olika kurser, och ersättningen revideras årligen i samband med årsskiftet.

Ersättningsnivåer 2017

Dialogmöten för samverkan och utveckling

Värmdö kommun anordnar, i samarbete med Nacka kommun, regelbundna dialogmöten i syfte att sprida kunskap, stödja utvecklingsarbetet hos våra anordnare och främja samverkan, mellan utbildningsanordnare och kommunen, såväl som utbildningsanordnare emellan. Inbjudan till dialogmöten skickas via mail till samtliga auktoriserade anordnare.

Rutiner och anvisningar

Rutin för fakturering

Rutin för nationella prov

Anvisning vid prövning

Senast publicerad: 2017-08-16