Talande webbLyssna

Ansök till grundläggande och gymnasiala kurser

För att kunna göra en ansökan måste du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Värmdö kommun. Du behöver också ha en e-postadress som vi kan nå dig på. 

Observera att några skolor har långa kursperioder, med flera valbara start- och slutdatum för samma kurs. Du väljer då själv vilket start- och slutdatum du vill söka till, och kan på så vis påverka din studietakt så att den passar in i din individuella studieplan.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller är osäker inför din ansökan, eller kom på drop-in i kommunhuset så hjälper vi dig på plats.

Kontakta studievägledarenöppnas i nytt fönster

Gör så här för att ansöka:

  1. Välj om du vill läsa en fristående kurs eller ett helt kurspaket.
  2. Sök efter den kurs/det kurspaket du vill läsa. Om du vill söka fram vilka kurser eller kurspaket som du kan läsa under en viss period eller i en viss studieform klickar du på Visa avancerad sök. Då får du upp fler sökalternativ. Du hittar också en lista med alla de kurser du kan välja bland.
  3. När du har valt en kurs eller ett kurspaket som du vill läsa klickar du på Välj. Om du vill söka fler kurser söker du fram och väljer dem på samma sätt.
  4. Du kan se de kurser och/eller kurspaket du har valt under rubriken Mina val till höger i fönstret. Där kan du också se hur många poäng de kurser du har valt ger. 400 poäng motsvarar studier på heltid under 20 veckor (en termin).
  5. När du har valt alla kurser och/eller kurspaket du vill söka till klickar du på Gå vidare.
  6. Ange vad du har för utbildning, vad du gör idag, varför du vill studera samt om du vill söka studiemedel från CSN. När du är klar klickar du på Nästa.
  7. Skriv in ditt personnummer och klicka på sök. Skriv in din e-postadress och gärna telefonnummer. När du är klar klickar du på Nästa.
  8. Här kan du se hela din ansökan. Du behöver läsa igenom antagningsreglerna och kryssa för att du har tagit del av dem. När du är klar klickar du på Skicka. Om du har valt att få en bekräftelse på att din ansökan har skickats levereras den till den e-postadress du har lämnat. 

När vi har tagit emot din ansökan behandlar vi den och lämnar besked till dig inom tre veckor.

Syns inget i rutan nedanför?

Klicka här för att öppna en separat sida för ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster