Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

22 september 2014

Värmdö kommun stärker arbetet med flyktingar

Genom Röda Korsets verksamhet Kompis Sverige kommer Värmdö kommun att öka sina insatser för nyanlända invandrare i kommunen.

Syftet med Kompis Sverige är att skapa möten mellan etablerade och nya svenskar, och på så sätt vidga perspektiv, minska språkbarriärer och bryta fördomar.

Matchning för gemensamma intressen

Med djupintervjuer som verktyg matchar Kompis Sverige ihop etablerade och nya svenskar i kompispar. Matchningsmetoden utgår från intressen, livssituation och personlighet och är en viktig del för att kompisrelationerna ska fungera väl redan från början.

- Vi intervjuar både den nyanlända och den etablerade och matchar ihop personer som kanske har samma intressen, liknande familjesituation, eller delad yrkesbakgrund, berättar Natassia Fry, en av verksamhetsledarna för Kompis Sverige.

Sociala aktiviteter

Kompis Sverige erbjuder också sociala aktiviteter där alla deltagare är välkomna, till exempel opera, fotboll och promenader. Syften med aktiviteterna, förutom att ha roligt, är att upptäcka staden/kommunen tillsammans.

Kompis Sverige finns just nu i Botkyrka kommun, där Natassia Fry och hennes kollega Pegah Afsharian rekryterar nyanlända från SFI.

Läs mer och anmäl ditt intresse

Projektet i Värmdö har möjliggjorts genom bidrag från Länsstyrelsen och genomförs av Röda Korset i Värmdö kommun.

Du anmäler dig som kompis till Kompis Sverige via länken på höger sida.

 

Bilden: Natassia Fry och Pegah Afsharian är verksamhetsledare för Kompis Sverige. Foto: Elis Hoffman.

 

 

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarMer information