1 500 unga besökare på årets sommarjobbsmässa

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Förra veckan hölls den årliga Sommarjobbsmässan där unga invånare fick möjlighet att knyta kontakter inom det lokala näringslivet i Värmdö och Nacka kommun.

Över 1500 ungdomar och unga vuxna besökte årets mässa på Nacka forum. De fick möjlighet att träffa ca 35 lokala företag, som sökte sommarjobbare och säsongsanställda. Utöver att knyta kontakter med Värmdö och Nackas lokala näringsliv fick ungdomarna även hjälp med innehåll och bild till CV, introduktion och tips kring plattformen LinkedIn samt möjlighet att träffa studie- och yrkesvägledare från grundskola och gymnasiet. Mässan blir som ett komplement till de kommunala sommarjobben för de ungdomar som inte kan få en plats där.

Det var en fantastisk stämning hos de unga besökarna som alla verkade förväntansfulla och förberedda att interagera med företagen i jakten på sitt nästa sommarjobb. Under dessa timmar bubblade energin och engagemanget hos alla parter, det var fantastiskt roligt och inspirerande att få vara en del av detta, Men också kunna få möjliggöra denna plattform som kan vara startskottet för våra ungas yrkesliv, berättar Värmdö kommuns tf. arbetsmarknadschef Frida Ekström

Mässan arrangerades av Värmdö kommun, Nacka kommun och Unibail-Rodamco-Westfield i samarbete med Arbetsförmedlingen. Förutom att stötta unga invånare som vill ut i arbetslivet är evenemanget samtidigt ett sätt att stötta näringslivet med lokal kompetens.

Företagarna som jag pratade med var väldigt positiva. Man har ju inte kunnat hålla mässor under några år på grund av pandemin. Många av dem hade träffat ungdomar som de ville ta in för en ytterligare intervju och en del visste redan att de skulle anställa några som de träffat. Många tyckte även att mässan låg bra tidsmässigt just nu, det är nu de börjar planera för sommaren och vill säkra upp arbetskraft, säger Frida.