Årets finaste pedagogpris!

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Alla pedagoger har gjort sig väl förtjänta av en extra klapp på axeln i år. Fyra av dem lite extra då de har nominerats av elever, föräldrar, kollegor och allmänhet till Årets pedagog. Grattis Henrik, Angela, Marie och Helena!

Årets pedagog är en utmärkelse som delades ut av Värmdö kommun sedan 2013. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förskollärare, lärare och fritidspedagoger som goda förebilder och inspiratörer till andra. Målet är att uppnå en ökad kvalitet i förskolan och skolan.

Årets pedagog är en utmärkelse som delades ut av Värmdö kommun sedan 2013. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förskollärare, lärare och fritidspedagoger som goda förebilder och inspiratörer till andra. Målet är att uppnå en ökad kvalitet i förskolan och skolan.


2020 års vinnande pedagoger är Henrik Forselius, Lemshaga Akademi, Angela Vavassori, Ösbyskolan, Marie Moberg, Lemshaga Akademi och Helena Törnqvist från Antistilla förskola.

- Alla Värmdös lärare och förskollärare gör ett fantastiskt arbete med våra barn och elever, det här året har ni imponerat lite extra. Mitt i den pandemi vi befinner oss i är det särskilt roligt att få uppmärksamma några av er. Ett varmt tack till er alla och ett stort grattis till de fyra vinnarna av årets pedagog, säger Cecilia Lindberg (M), utbildningsnämndens ordförande.

Vinnarna överraskades idag med blommor och tårta samt digitala gratulationer av representanter från utbildningsnämnden - Cecilia Lindberg (M), ordförande, Fredrik Snejbjerg (L) , 1:e vice ordförande, Julia Ekedahl-Lotoft (S), 2:e vice ordförande samt utbildningschef Peter Bergström. Pedagogerna tilldelas även 25 000 kronor vardera för vidareutbildning.

Uppfinningsrika exempel, tro på elevernas egen förmåga, inkluderande, entusiasmerande och trygghet. Det är några av de omdömen som Henrik, Angela, Marie och Helena fått. Läs nomineringarna i sin helhet nedan.

Åk 7-9 Henrik Forselius – Lemshaga akademi

Henrik, du är en sann glädjespridare, alltid med ett peppande ord på dina läppar. Du ser varje elev och tror på deras potential, samtidigt som du har höga förväntningar. Med din varma personlighet och med glimten i ögat väcker du elevernas kunskapstörst. Genom att använda dig av olika metoder och uppfinningsrika exempel i matematik lockar du alla att bli intresserade och förstå. Genom att se och bekräfta varje individ stärker du elevernas självkänsla och får dem att tro på sin egen förmåga och nå bättre resultat. Dina lektioner präglas av studiero. Henrik, dina elever beskriver dig som en superlärare!

Åk 4-6 Angela Vavassori – Ösbyskolan

Angela, du är engagerad i allt du gör, från stort till smått. Du har den perfekta balansen mellan värme och fast hand i ditt ledarskap. Du tar mobbning och andra konflikter på största allvar och hanterar det på ett engagerat och beslutsamt sätt som leder till resultat. Angela, du hittar vägar att utmana eleverna och hjälper dem att hitta strategier att klara det som är svårt. Dina elever ger dig omdömet att du är så lärorik och du kan ”allt om allt”. Du får eleverna att känna meningsfullhet i lärandet. Angela din professionalism och omtanke får föräldrar och elever att känna sig inkluderade.

Åk F-3 Marie Moberg – Lemshaga Akademi

Marie, du har en fantastisk förmåga att få elever att lyssna och din entusiasm och ditt engagemang smittar av sig på alla som finns i rummet. Det är fantastiskt att barnen får möjlighet att möta en pedagog som brinner för sitt yrke på det sätt som du gör. Du ser verkligen individen och som en bläckfisk finns du bland eleverna, oavsett om det är helklass eller grupparbeten med skapandeprocesser. Tack Marie, för att du gör klasserna lyckliga med din närvaro och din kunskap. Lärare som du gör det lustfyllt att lära!

FÖRSKOLA Helena Törnqvist – Antistilla förskola

Helena du får alltid både barn och föräldrar att känna sig trygga vid lämning på förskolan. Du får med ditt engagemang och din klokskap barnen att tala i termer om matematik och naturvetenskap, om fjärdedels äpplen istället för äppelbitar. Du utmanar och lockar fram barnens vetgirighet på ett magiskt sätt samtidigt som du är en trygg och närvarade pedagog i alla lägen. Helena, ditt engagemang betyder allt, du är verkligen värd att bli årets pedagog 2020!