Årets Värmdöbo 2022 är utsedd

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Carl Kangas (S), Mahfuz Seker och Jalmar Carlsson. Foto: Jenny Frejing/ NVP

Mahfuz Seker knep den ärofyllda utmärkelsen.

Efter ett stort engagemang så har Årets Värmdöbo 2022 äntligen korats. Vinnaren blev restaurangägen, Mahfuz Seker!

Under torsdagen överraskades Mahfuz Seker utanför sin restaurang Pizzeria Arena, av Nacka Värmdöpostens journalist, Jalmar Carlsson och kommunstyrelsens ordförande, Carl Kangas (S).

– Jag är väldigt hedrad över att få dela ut detta pris, ett fint uppdrag. Mahfuz Seker är väldigt uppskattad för sitt samhällsengagemang. Årets Värmdöbo är en fin utmärkelse, något som många bryr sig om som vi kan samlas kring. Det är en väldigt välförtjänt vinnare, säger Carl Kangas.

44-årige Mahfuz Seker har drivit restaurang i nio år i Gustavsberg, och han har gjort sig känd som krögaren med det stora samhällsengagemanget. Han bjuder även på mat för ensamma på julafton, vilket är väldigt uppskattat från hans medmänniskor.

– Att få bjuda på mat på julafton, den känslan går inte att beskriva. Det var stor uppskattning från gäster och från många även andra runt omkring. Det gav oss energi till att göra det flera gånger, säger Mahfuz Seker till NVP.

Mahfuz har drivit restauranger på andra orter, men är sedan nio år en profil i Gustavsberg. Eftersom hans restauranger är ett familjeföretag, hans fru och hans två äldsta barn arbetar i firman, vill han dela priset med sin familj.

­– Ja, egentligen med alla i personalen. Och jag tycker också att alla de som var nominerade var värda pris, säger Mahfuz Seker.

Årets Värmdöbo delas ut årligen för att uppmärksamma en person som gjort något utöver det vanliga för Värmdö. För att kunna nomineras ska personen vara bosatt eller/och bedriva verksamhet i kommunen. Vinnaren tilldelas 15 000 kronor och tävlingen genomförs i samarbete med NVP.

Mahfuz kommer även att hyllas för sina insatser under nästa fullmäktige.