Cecilia Lejon i paneldebatt om framtidens ledarskapsmodell

Publicerad

Cecilia Lejon i paneldebatt i Lund på konferensen Offentlig Chef

Morgondagens ledarskapsmodell - hur ser den ut? Och är offentliga chefer dåliga generellt? Ja, de frågorna svarade Värmdös kommundirektör Cecilia Lejon på i en paneldebatt under årets ”Offentlig Chef”. Ledarskapskonferensen för beslutsfattare inom det offentliga Sverige.

Den 6 och 7 april i Lund pågick årets ledarskapskonferens ”Offentlig Chef”. En av programpunkterna var en paneldebatt om morgondagens ledarskapsmodell. Värmdös kommundirektör Cecilia Lejon deltog och berättade om hur hon ser på ledarrollen i dag och vad hon tror kommer att vara tongivande för morgondagens offentliga ledarskap.

Vi behöver våga se verkligheten på riktigt och det kan vara svårt och smärtsamt, men om du gör det så vet du vad du ska göra för att förflytta verksamheten, berättade Cecilia Lejon.

Påståendet om att offentliga chefer generellt är dåliga, diskuterades också.

Enligt min erfarenhet har offentlig sektor många duktiga chefer. Välkommen till Värmdö kommun så ska jag visa dig, svarade Cecilia Lejon som inte höll med om påståendet.

Cecilia Lejons svar fick applåder och efter debatten kom flera fram och tackade henne.

I paneldebatten deltog även författaren Ulf Lindberg, Jan Sturesson, grundare, Kommunledningsakademin och Jeanette Ruzicka Nilsson, seniorkonsult, Governo.

Offentlig Chef är mötesplatsen och konferensen för beslutsfattare inom det offentliga Sverige. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.