Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

24 april 2019

Eldning avråds

Storstockholms brandförsvar avråder från eldning om eldningen inte kan genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet, det råder inte eldningsförbud. Avrådan gäller i Stockholms län. All eldning sker på eget ansvar.

Om det är blåsigt ute eller om marken är torr bör du inte elda. Tänk också på att rök med gnistor kan göra så att elden sprider sig om det är torrt ute. Släckutrustning, till exempel vattenslang, hink, strilkanna och lövräfsa, ska alltid finnas i närheten, även om du bara eldar lite. Håll koll på elden hela tiden om du eldar utomhus.

Storstockholms brandförsvar uppmanar just nu till mycket stor försiktighet i samband med grillning, arbete i skog och andra aktiviteter i naturen. Även små energikällor som till exempel cigarettglöd eller gnistor från grill och verktyg/maskiner kan vara tillräckligt för att skapa en okontrollerad brand.

Brasor och valborgsfirande

Eldning på allmän plats eller dit allmänheten har tillträde exempelvis valborgsmässoeldar kräver polistillstånd. I nuläget är det svårt att säga något om Valborg då det för närvarande är stor osäkerhet i prognoserna. Brandriskprognoserna och nya bedömningar över brandrisken görs kontinuerligt av Länsstyrelsen och Storstockholms brandförsvar.

Storstockholms brandförsvars region: 08-454 83 39.

Läs mer på brandförsvarets webplats!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument