Elever från Brunns skola deltar i International Language Competition

2023-01-27

Skrivbord med anteckningsblock, jordglob, penna och kopp

På måndag den 30 januari startar International Language Competition, en språk- och kulturtävling i moderna språk och svenska för grund- och gymnasieskolor.

Elever i klass 9 på Brunns skola kommer att delta i årets tävling i engelska, franska och spanska. Deltagandet i tävlingen är planerat att bli en årlig tradition på skolan.

Syftet med International Language Competition är att uppmuntra elever till att läsa moderna språk på högre nivå och att bidra till ett ökat intresse hos skolungdomar för att tillägna sig kunskap om kulturaspekter, historia och allmänna samhällsfrågor i de länderna där målspråket talas.

I år kommer varje språktävling fokusera på ett land som tema för geografi-, litteratur- och historiefrågorna. I spanskatävlingen är temat Spanien, i franskatävlingen är temat Frankrike och i engelskatävlingen är temat England.

Både eleverna och vi språklärare från Brunns skola tycker att det ska bli så intressant att delta på IL Competition 2023, och vi ser fram emot att göra deltagandet till en årlig tradition i vår skola, säger Gianina Bercea, språklärare på Brunns skola.

Tävlingsdatum för grundskolekategorin:

30 januari – 8 februari: Digitala kvalprov.

15 mars: Regionfinaler på Kungsholmens gymnasium.

17 mars: Semifinaler via ZOOM.

30–31 mars: Riksfinal på Malmö Latinskola.

Huvudarrangörerna för tävlingen är Mundolingue och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tävlingen genomförs i samarbete med It’s learning.