Fastighetsmässan - en arena för utveckling och tillväxt

Publicerad

Carl Kangas_Ulla Rådling_Greger Ragnarsson på fastighetsmässan

Carl Kangas, Ulla Rådling och Greger Ragnarsson på fastighetsmässan.

Den 3 maj var företagare, fastighetsägare och andra aktörer inom näringslivet i kommunen inbjudna till Värmdö Fastighetsmässa på Siggesta gård. Förmiddagen bestod av ett scenprogram, pitch och nätverkande.

Ulla Rådling, näringslivschef, hälsade alla välkomna och lyfte näringslivets förutsättningar att växa och etablera sig i Värmdö. Kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas tog vid och uppmärksammande mässan som ett konkret exempel på hur kommunen tillsammans med näringslivet arbetar medvetet och strategiskt för att främja näringslivsklimatet och tillväxten i kommunen.

– Här samverkar kommunen tillsammans med fastighetsägare för att möjliggöra affärsutveckling. Dels för befintliga företag i Värmdö som behöver växa, dels för att rekrytera och attrahera nya företag till vår kommun, säger Carl Kangas.

Greger Ragnarsson, samhällsbyggnadschef, stod också på scen och presenterade kommunens utbyggnadsplaner.

– Samarbeten och möten såsom fastighetsmässan är en av möjliggörarna för att tillsammans ta oss förbi de hinder vi kan möta på vägen till hållbar affärsutveckling, förklarar Greger Ragnarsson.

Under mässan hade också utställare och besökare möjlighet att pitcha sina företag och berätta om vad de söker för fastighetsaffärer. En av dem var Sara Göransson-Balestra, vd på un.se inom bostadsutveckling.

– Vi på un.se vill visa att det är fullt möjligt att kombinera sund affärsmässighet med socialt och miljömässigt ansvarstagande genom att utveckla nya mångfaldiga grannskap som respekterar naturen och bidrar till människors välmående.


Jessica Gyllner, Kristin Jörnsved och Emma Sundberg på fastighetsmässan.

Jessica Gyllner, Kristin Jörnsved och Emma Sundberg på fastighetsmässan.


Näringslivsutvecklare Jessica Gyllner, tillsammans med näringslivsstrateg Kristin Jörnsved och näringslivsutvecklare Emma Sundberg berättar att mässan är en uppskattad mötesplats.

– Här möts behov och lösningar som bidrar till att företag kan växa och nya etablera sig i Värmdö kommun, säger Jessica Gyllner.