Fira världsbokdagen på Gustavsbergs bibliotek

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Den 23 april firar vi världsboksdagen med massor av roliga aktiviteter kl. 11-15.

Fira bokens och läsningens superkraft, som hjälper oss att lära känna andra människors inre värld, andra kulturer och andra världar. Initiativet är ett samarbete med föreningen Välkommen till Värmdö och en del av projektet ”Välkommen till biblioteket” som finansieras av Länsstyrelsen Stockholm.

Huvudnumret under dagen är ett besök av författaren Peimaneh Mollazehi, som skrivit böckerna Azins längtan och Den riktiga solen.

Mellan kl. 11- 15 kan du utanför biblioteket också passa på att besöka läs- och skaparbussen, tillverka bokmärken, läsa och spela spel vid lästältet eller gå en tipspromenad med boktema.

Programpunkter under dagen

Kl. 11-13 Ansiktsmålning

Kl. 11.30 Författaren Peimaneh Mollazehi läser sin bilderbok Azins längtan i sagorummet. Det passar dig mellan ca 3 till 6 år.

Kl. 12-13.30 Eat for change serverar mat utanför biblioteket

Kl. 12.30 Författarbesök av Peimaneh Mollazehi som pratar om sin bok Den riktiga solen, vinnare av Barnradions bokpris 2021, och om att vara författare. Det passar dig mellan ca 10 till 13 år.

Kl. 13.30 Saga på arabiska i sagorummet

Kl. 14.00 Saga på ukrainska i sagorummet

 

Bilden i inlägget är från sportlovets pyssel med temat ”Läsning som superkraft” där barn fick skapa en egen superhjälte och beskriva vilka krafter just deras hjälte hade.