Friluftslivets år 2021 – Invigs med fågelskådning!

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Bild: Värmdö fågelklubb.

Visste du att det är Friluftslivets år 2021? Nu vet du! Initiativet kommer från Luften är fri, ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket.

Projektet syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Under friluftslivets år 2021 kommer varje månad ha olika teman, för att belysa friluftslivets olika delar. Under året kommer det att bjudas på allt från tips och råd, till aktiviteter och uppmaningar, och som vi kommer uppmärksamma i våra kanaler.

Forskning visar att friluftsliv förbättrar folkhälsan, stärker samhällsekonomin och ökar välfärden. Och det finns något som passar alla! Värmdö kommun är redo för Friluftslivets år 2021; Du hänger väl på?

Tema för januari är ”Invigning friluftslivet 2021”!

Som första event för året bjuder Värmdö fågelklubb in till eventet ”Vinterfåglar i Farstaområdet” lördag 30 januari. Eventet utgörs av en promenad i Farstaområdet där det kommer skådas vinterfåglar som uppehåller sig i vattnet, i skogen, i trädgårdar och vid fågelmatningar m.m. i området. Samling i Gustavsberg hamn kl. 08.00, gärna med eget fika och egen kikare. Eventet, som passar alla inklusive barnfamiljer, beräknas avslutas senast kl. 12.00 (men längd går att anpassa själv).

Läs mer om eventet och anmäl dig via Värmdö Fågelklubb senast den 29 jan:

Anmälan och restriktioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För att minska risken för smittspridning är det viktigt att komma ihåg att hålla avstånd, inte låna varandras utrustning, inte samåka till eventet med människor utanför ditt eget hushåll, samt att endast fågelskåda symtomfri. Läs gärna mer om klubbens förhållningsregler i relation till Covid-19 via länken över.

All info om konceptet Friluftslivets år 2021 - Luften är fri hittar du här:

www.luftenarfri.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.