Gustavsbergsbadet vill öka simkunnigheten i Värmdö

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Våren 2023 utökar Gustavsbergsbadet sin simskola med ytterligare nio grupper. Det är resultatet av en satsning mot att fler invånare i Värmdö kommun ska lära sig att simma.

Under pandemin fick många badanläggningar hålla stängt och möjligheterna till simträning begränsades. När Gustavsbergsbadet öppnade för allmänheten igen var trycket stort. Då togs beslutet att erbjuda fler tillfällen för simundervisning, med ökad simkunnighet i kommunen som ett slutmål.

Våren 2022 fanns det 23 grupper för kvällssimskola. Under våren 2023 kommer 32 grupper att starta och dessutom ha plats för en extra deltagare per grupp. Badet vill också göra det lättare för skolor att boka simundervisning genom en egen hemsida för bokning. Från och med vårterminen 2023 finns det 90 timmar varje vecka, som är öronmärkta tider för skolor.

”Det mest positiva är att vi ser en ökning och vi hoppas att fler barn kommer till oss och lär sig simma. Vattenvanan är en så viktig del av barnens liv. De största utmaningarna har varit att rekrytera simlärare och att få alla grupper fullbokade. Det är ett fortsatt arbete framöver. Vi erbjuder simskola för alla åldrar och nu försöker vi se över vilka grupper som är mest efterfrågade. Förhoppningsvis kan ännu fler grupper starta till hösten, säger enhetschef Teresa Cornelius.

”Värmdö är en mycket vacker men bryggtät kommun och vi som bad tycker det är extra viktigt att bidra kring säkerheten och tryggheten gällande vatten och simkunnighet. Parallellt med arbetet att utöka simskolorna så jobbar vi på att utöka tillgängligheten och servicen för skolorna i kommunen. Vi hoppas att vi får träffa fler skolor och elever under 2023 för att öka säkerheten och kunskapen kring vatten. Simning är en färskvara och man behöver träna kontinuerligt för att känna sig trygg med vatten, säger vd Marie Fjelkman.

På Gustavsbergsbadets hemsida hittar du bokning, schema, öppettider och kontaktuppgifter:

Gustavsbergsbadet - Värmdö kommun (varmdo.se) Länk till annan webbplats.