Kommunfullmäktige stängs för allmänheten utifrån skärpta råd

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Utifrån Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd så är kommande kommunfullmäktigemöte stängt för allmänheten. För att följa sammanträdet hänvisar vi till webbsändningen.

Kommunfullmäktige den 11 november kommer att hållas med stängda dörrar för allmänheten. Press och media kan delta i begränsad form och enligt överenskommelse. Beslutet baseras på de skärpta råden där alla ombeds avstå från att delta i större sociala sammanhang och undvika trängsel. Primärt måste vi säkerställa våra förtroendevaldas möjlighet att närvara och det kommer att göras i både digital och fysisk form. På det här sättet kan fullmäktigemötet genomföras på ett säkert sätt som följer rekommendationerna.

Anpassningar i kommunala verksamheter

Utifrån de nya allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har beslutat om så anpassar vi flera av våra verksamheter ytterligare. Det innebär bland annat att antalet besökare i offentliga miljöer har begränsats för att minska risken för trängsel.

Folkhälsomyndigheten beslut om skärpta allmänna råd för Stockholms län gäller från torsdag 29 oktober och tre veckor framåt.

Läs mer om de skärpta råden här

Ta del av webbsändningen här (länk)