Kommunstyrelsen besöker Villeroy & Boch Gustavsberg AB

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Kommunstyrelsen gör årligen ett antal verksamhetsbesök i kommunen där företag får tillfälle att visa upp och berätta om sina verksamheter och de olika möjligheter samt utmaningar som finns. I går besökte kommunstyrelsen Villeroy & Boch Gustavsberg AB där de välkomnades av Johan Berglund, Operations Manager och Ulrika Kagevik, Marketing & Product Markering.

Under besöket visade Johan och Ulrika upp produktions- och monteringsanläggningen och berättade hur företaget arbetar med utveckling av sanitetsprodukter utifrån ett miljötänk och hållbarhetsperspektiv. Andra frågor som också diskuterades var bland annat utmaningen kring att hitta rätt kompetens framför allt inom tjänstemannasidan. Idag har Villeroy & Boch Gustavsberg cirka 70 anställda varav 40 arbetar i produktion och resterande som tjänstemän på huvudkontoret som ligger i Gustavsberg hamn.

- Villeroy & Boch Gustavsberg med både starka varumärken och produktion är viktiga för kommunen. För kommunstyrelsen var det värdefullt att lyssna på deras behov och utvecklingsarbete, säger Carl Kangas (S), kommunstyrelsens ordförande.

Villeroy & Boch Gustavsberg AB är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch AB och tillhör därmed Europas största tillverkare av badrumsinredning. Porslinstillverkningen har funnits på orten sedan 1825 och företaget är idag ett av Sveriges ledande varumärken inom badrumsbranschen.

- Inspirerande att se hur bolagets historia och kulturarv idag möter modern teknik under besöket hos Villeroy & Boch Gustavsberg. Jag tar med mig hur vi bättre kan samverka kring Värmdös attraktionskraft och hur vi möter näringslivets kompetensförsörjning, säger Ulla Rådling, näringslivschef.