Kungligt digitalt besök i Värmdö kommun

Publicerad

Thumbnail för film

Måndagen den 24 maj besökte Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Värmdö kommun genom ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör och värmdöbon Margita Åberg-Palosvirta.

I filmen ovan sammanfattar Deshira och Margita sina intryck från mötet.

Kronprinsessparet var intresserade av att få träffa representanter från Värmdö kommun för att höra om kommunen och hur Värmdö har klarat sig under pandemin.

Deshira valde att bjuda med en av kommunens eldsjälar Margita som bland annat är engagerad i föreningen Guldkanten så att kronprinsessparet kunde höra direkt från en av Värmdös äldre hur pandemin har drabbat dem. Under mötet berättade Deshira om kommunen och dess verksamheter både innan och under pandemin samt Värmdös utmaningar och styrkor. Margita pratade om Guldkantens arbete och volontärer och deras verksamhet. Hon lyfte även kommunens nya pratbänkar för att motverka ensamhet bland äldre. Det var ett oerhört givande möte och vi vill tacka kronprinsessparet för deras intresse för Värmdö!

Det var ett oerhört trevligt möte. Jag kan inte betona nog hur trevliga de båda är och deras fantastiska ödmjukhet är något jag beundrar. Vi blev också väldigt glada över Kronprinsessparets intresse och kännedom för Värmdö säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Jag blev väldigt glad och stolt över att vi fick en pratstund med Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel och kunde föra en dialog hur pandemin drabbat våra seniorer och hur de ser på framtiden med tillförsikt och hur viktig Guldkanten är för alla oss äldre säger Margita Åberg-Palosvirta.