Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

Lex Sarah-anmälan för Gustavsgården

I början av oktober inträffade en incident på Gustavsgården som drabbade en boende. Kommunen har startat en Lex Sarah-utredning av händelsen.

I början på oktober fick en boende hjälp till en toalett av två medarbetare där denne blev kvarlämnad i nära fem timmar. Detta uppdagades först i samband med att personalen vid nattskiftet gjorde sitt besök. Då framkom också att ett besök som skulle gjorts under kvällen för att vända den boende heller inte genomförts. Det så kallade vändschemat är dock missvisande signerat som att vändningen av den boende har gjorts.

Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Att medarbetare aktivt har valt att missköta sitt uppdrag riskerar våra boendes hälsa och välmående. Av de tre medarbetare som var inblandade i händelsen var en provanställd, en timanställd och en tillsvidareanställd. Både den provanställdes och timanställdes tjänster avslutades och de har fått en varning. Den tillsvidareanställde har fått en skriftlig varning undertecknad av kontorschef och ett förändrat uppdrag.

Direkt efter att nattpersonalen fann den boende så fördes denne till sjukhus och verksamheten har varit i kontakt med anhöriga. Det pågår en utredning enligt Lex Sarah.

Kontaktpersoner:

Anne Lundkvist, kontorschef, tfn 070-007 51 42

Anna Lipinska, ordförande vård- och omsorgsnämnden,

tfn 072-183 54 00

Ilona Klein Gullberg, kommunikationschef, tfn 070-165 93 02

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument