Lokal gymnasiemässa på Värmdö

2022-12-13

Tegelvägg med uppsatta affischer med namnet på olika gymnasieprogram

9 december anordnades en lokal gymnasiemässa för gymnasieskolorna i Värmdö kommun. Målet med mässan var att presentera de utbildningar som kommunen erbjuder för högstadieeleverna, och att hjälpa eleverna att göra sina val.

Gymnasiemässan ägde rum på Gustavsbergs gymnasium och Värmdö tekniska gymnasium som tillsammans med Mälardalens ridgymnasium och Värmdö gymnasium var utställare. Senast en lokal gymnasiemässa hölls i Värmdö kommun var 2019.

Nu när fysiska träffar är möjligt igen vill vi återuppta den lokala gymnasiemässan eftersom vi tror på det fysiska mötet mellan människor och ser det som en grundläggande förutsättning för både inlärning och för elevernas möjlighet att fatta informerade beslut, säger Christian Eklöv Hagman, rektor på Gustavsbergs gymnasium.

Inför mässan har gymnasiets studie- och yrkesvägledare, grundskolan och lärare på gymnasiet gått igenom de frågor som eleverna har inför gymnasievalet för att kunna utforma mässan på bästa sätt och för att hjälpa till att minska antalet felval. Under dagen fick eleverna information om gymnasieval och de olika programmen som finns. De fick också råd och tips om vad som kan vara bra att tänka på när det är dags för val av gymnasium.

 

Öppet hus

Samtliga fyra gymnasieskolor har även bjudit in till öppet hus vid flertalet tillfällen under hösten och framöver, läs mer på respektive hemsida:

Gustavsbergs gymnasium
Öppet hus på Gustavsbergs gymnasium - Värmdö kommun Länk till annan webbplats.

Värmdö gymnasium
HEM (vgy.se) Länk till annan webbplats.

Mälardalens ridgymnasium
Öppet hus och mässor Mälardalens Ridgymnasium (malardalensridgymnasium.se) Länk till annan webbplats.

Värmdö tekniska gymnasium
Öppet hus – Värmdö Tekniska Gymnasium (vtg.nu) Länk till annan webbplats.