Lokalproducerad julklapp till Värmdö kommuns medarbetare

Publicerad

Mall för nyhetsbild

I år får Värmdö kommuns medarbetare en julgåva som kryddats med lokala varor och produkter från Värmdös egna matproducenter. Det är ett sätt att visa tack för det arbete som medarbetarna gjort och gör, och samtidigt en möjlighet att stödja det lokala näringslivet.

Gåvan är en julkasse som består av lokalproducerade produkter från Värmdöföretag.

Vi slår två flugor i en smäll. Våra medarbetare får en bekräftelse på hur mycket vi uppskattar deras arbete samtidigt som vi kan göra en riktad insats för att stötta vårt näringsliv. Det kommer att glädja många, det värmer gott i dessa tider" säger Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö.

Återstart Värmdö för näringslivet

Värmdö kommun har sedan i våras arbetat med flera insatser som ska underlätta för det lokala näringslivet. Återstart Värmdö syftar till att hitta insatser för att säkra arbetstillfällen, skapa sysselsättning och hållbar tillväxt. Kommunen erbjuder också förlängd betalningstid på fakturor från kommunen och företagslots som ger stöd, vägledning och rådgivning.

Vi har också strävat efter att i de fall det är möjligt att tidigarelägga våra investering- eller renoveringsprojekt samt planerade inköp. Innan reglerna skärptes så prioriterade vi också våra lokala konferens- och mötesanläggningar vid bokning av kurser och konferenser" säger Lejon.

Det finns också ett fokus på att i rådande situation erbjuda korta handläggningstider samt en strävan efter att i direktupphandlingar tillfråga lokala företag.