Närmare 200 besökare på rekryteringsträff

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Den 22 september anordnade Arbetsmarknadsenheten en rekryteringsträff i Gustavsbergsteatern. Lokala företag med rekryteringsbehov var på plats för att möta de närmare 200 arbetssökande värmdöbor som besökte teatern.

De branscher som representerades var vård och omsorg, lokalvård, besöksnäring och restaurang men även rekryterare för tjänster inom bland annat lager, logistik och transport. Samtliga utställare uppger att de träffade kandidater som de tänker kalla in på intervju för kommande anställningar.

Ulla Rådling, Näringslivschef på Värmdö kommun, berättar att hon med glädje fått se hur kommunens satsningar på att sammanföra det lokala näringslivet med arbetssökande värmdöbor lett till att deltagandet på anordnade rekryteringsträffar ökat från runt 30 till närmare 200 på bara några månader.

Vi ser hur allt fler kandidater och företagare hittar till rekryteringsträffarna. Vårt mål är att bli den lokala strategiska arbetsmarknadspartnern och kunna erbjuda en mötesplats för bidra till den lokala kompetensförsörjningen i kommunen. Ulla Rådling