Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

18 oktober 2019

Nu är avtalet med Engelska skolan klart!

Nu har Internationella Engelska Skolan, IES, tecknat hyresavtal med fastighetsbolaget Turako AB om en ny skola på Värmdö. Skolan planeras stå klar till starten av läsåret 2021/22.

Internationella Engelska skolan och byggherren Turako AB tilldelades markanvisning för den nya grundskolan i maj 2018, och Skolinspektionen godkände Engelska skolan som huvudman under sommaren 2019.


- Vi ser fram emot att få välkomna en så stark och profilerad aktör som Internationella Engelska skolan till vår kommun! Förslaget som presenterades av Engelska skolan tillsammans med Turako är genomtänkt både gällande arkitektur, placering och funktion, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Strategisk placering

Skolan är placerad i Charlottendal med närhet till bostadsområden, gång- och cykelvägar, vägar för biltransporter samt närhet till tänkta busshållplatser. Kommunen planerar också att bygga en idrottshall i anslutning till skolan.


- Behovet av nya skolplatser är stort i Gustavsberg. Tidigare i år satte vi spaden i marken för den nya förskolan i Charlottendal, nu tar vi nästa steg för att möta det ökade behovet. Extra roligt är det att kunna utöka valfriheten med ytterligare ny fristående aktör, säger Cecilia Lindberg (M), utbildningsnämndens ordförande.

Skolan planeras att vara klar till läsåret 2021/22 och blir en tvåparallellig grundskola för årskurserna F-9 och fritids. När den är fullt utbyggd kommer den att ha plats för cirka 600 elever.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument