Nyföretagarträff

Publicerad

Mall för nyhetsbild

I Värmdö startas cirka 350-450 företag varje år, vilket gör att Värmdö ligger i 10-i-topp av landets 290 kommuner där det startas flest företag per 1000 invånare. Fantastiskt!

I förra veckan hälsade kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör, tillsammans med kommundirektör Cecilia Lejon och näringslivschef Marcus Nybom, år 2020 och 2021 års nya företagare välkomna till Värmdö. Träffen inleddes med mingel och lunch, och sedan fick företagarna lyssna till hur Värmdö kommun arbetar för att möjliggöra att företag ska kunna, vilja och våga växa i kommunen. Värmdö ska vara bäst på att vara kommun, att underlätta och skapa förutsättningar. Under programmet fick företagarna även lyssna vad Almi och de lokala företagarföreningarna kan erbjuda.

38 % av kommunens skatteintäkter kommer från er fantastiska värmdöföretag. Det är en insikt jag försöker sprida för att man ska förstå att företagare är ingen som täljer guld med kniv, utan det är företagare som kämpar dagligen och får vår välfärd och vardag att fungera. Tack alla ni, varenda en av er, att ni vågar ta steget och bli egna företagare. Jag beundrar er” sa Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande under nyföretagarlunchen.