Nyproduktion av lägenheter i Brunn på Ingarö

Publicerad

Första spadtaget av Kenneth Claesson, VD VärmdöBostäder, Anette Frumerie, VD Rikshem och Göran Jansson, styrelseordförande VärmdöBostäder.

Första spadtaget av Kenneth Claesson, VD VärmdöBostäder, Anette Frumerie, VD Rikshem och Göran Jansson, styrelseordförande VärmdöBostäder.

Förberedande markarbeten har påbörjats för byggnation i Brunn centrum på Ingarö. Idag var det dags för ett första spadtag och hösten 2023 beräknas 132 nyproducerade lägenheter stå klara.

Vid Brunn centrum kommer VärmdöBostäder AB att bygga sex stycken 4-våningshus med träpanel, samt ett lägre 1-våningshus. Det kommer att byggas såväl bostäder som lokaler för handel och service.

- Behovet av nya bostäder i Värmdö kommun ökar generellt och efterfrågan på hyreslägenheter är stor, därför känns det fantastiskt att vi nu äntligen får ta första spadtagen för byggnation av 132 nya lägenheter, säger Göran Jansson, styrelseordförande i VärmdöBostäder.

Förutom 132 hyreslägenheter i olika storlekar, byggs cirka 500 kvadratmeter lokalyta. Inflyttning bedöms kunna ske under andra halvan av 2023.

- Det är glädjande att VärmdöBostäders nyproduktion i Brunn nu startar och vi ser fram emot att kunna bygga ännu fler lägenheter framåt för att bidra till att möta efterfrågan på moderna hyresrätter i bra läge, säger Anette Frumerie, VD på Rikshem.

Under vår och sommar 2021 pågår mark- och grundarbeten, därefter kommer stommontage av husen. Under våren 2023 utförs finplanering av kvartersmark.

- Det är ett projekt där planeringsarbetet pågått i många år och därför är det extra roligt att det nu drar igång. Att framöver kunna erbjuda Ingarö, med drygt 7 000 invånare, en större möjlighet även för kommersiell service, känns extra roligt, säger Kenneth Claesson, VD på VärmdöBostäder.

Området uppförs genom totalentreprenad med Lindbäcks Bygg som husentreprenör och YIT Sverige som markentreprenör.

Om VärmdöBostäder:
VärmdöBostäder AB ägs till 51 procent av Värmdö kommun Länk till annan webbplats. och 49 procent av Rikshem Länk till annan webbplats.. De äger och förvaltar cirka 2100 lägenheter i Gustavsberg, Hemmesta, Stavsnäs/Djurö och Ingarö.