Ny utställning i Fotoparken

Publicerad

Mall för nyhetsbild

I dag den 6 juni står Fotoparken med en ny utställning av fotografen Erik Berglin.

The Bird Project 2006 – 2017

Utställningen består av fotografier av fåglar utskrivna i skala 1:1 som har klippts ut för hand innan de med stor omsorg och noggrannhet limmats upp på fasader för att sedan fotograferas på nytt. Projektet pågick i tolv år och under tiden sattes 4 982 fåglar upp i tolv städer runt om i världen: Göteborg, Berlin, Tel Aviv, Casablanca, New York, Reykjavik, Madrid, Malmö, Rio de Janeiro, Buenos Aires, London och Stockholm.

Fåglar har anpassat sig väl till ett liv i urbana miljöer och är det vilda djur som vi oftast möter i staden. Detta är en av anledningarna till att Erik Berglin valde fåglar som motiv till sitt omfattande gatukonstprojekt. Genom att välja fåglar kunde arbetet få en för gatukonsten unik variation – där ett nästan oändligt antal olika arter sattes upp i stadsrummet.

Om Erik Berglin

Erik Berglin är född 1980. Han är utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och arbetar främst med fotografi och ofta med referenser till konsthistorien och populärkulturen. I sommar är Berglin aktuell på vandringsutställningen Re:Generation som har premiär på Musèe de I`Elysèe i Schweiz för att sedan turnera på konstinstutioner världen över i fem år. Han har ställt ut både nationellt och internationellt och finns representerad hos bland annat Hasselblad Center, Göteborgs konstmuseum, Sundsvalls museum och Statens konstråd.

Utställningen pågår mellan 6 juni - 27 september.

Fotoparken Öppnas i nytt fönster.