• Brunt vatten kan förekomma i Gustavsberg och på Ingarö
    Just nu håller en omläggning av vattenledningar på att utföras mellan Ingarö och Gustavsberg. Detta kan göra att kranvattnet blir tillfälligt brunt för vissa boende i området. Om du upplever att vattnet är missfärgat, se till att spola vattnet tills det är klart. Vattnet är drickbart och missfärgningen är inte farlig, men undvik att använda tvättmaskinen om vattnet är missfärgat.
    Mer information

Ny utställning i Fotoparken

Publicerad 06 juni 2020

Mall för nyhetsbild

I dag den 6 juni står Fotoparken med en ny utställning av fotografen Erik Berglin.

The Bird Project 2006 – 2017

Utställningen består av fotografier av fåglar utskrivna i skala 1:1 som har klippts ut för hand innan de med stor omsorg och noggrannhet limmats upp på fasader för att sedan fotograferas på nytt. Projektet pågick i tolv år och under tiden sattes 4 982 fåglar upp i tolv städer runt om i världen: Göteborg, Berlin, Tel Aviv, Casablanca, New York, Reykjavik, Madrid, Malmö, Rio de Janeiro, Buenos Aires, London och Stockholm.

Fåglar har anpassat sig väl till ett liv i urbana miljöer och är det vilda djur som vi oftast möter i staden. Detta är en av anledningarna till att Erik Berglin valde fåglar som motiv till sitt omfattande gatukonstprojekt. Genom att välja fåglar kunde arbetet få en för gatukonsten unik variation – där ett nästan oändligt antal olika arter sattes upp i stadsrummet.

Om Erik Berglin

Erik Berglin är född 1980. Han är utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och arbetar främst med fotografi och ofta med referenser till konsthistorien och populärkulturen. I sommar är Berglin aktuell på vandringsutställningen Re:Generation som har premiär på Musèe de I`Elysèe i Schweiz för att sedan turnera på konstinstutioner världen över i fem år. Han har ställt ut både nationellt och internationellt och finns representerad hos bland annat Hasselblad Center, Göteborgs konstmuseum, Sundsvalls museum och Statens konstråd.

Utställningen pågår mellan 6 juni - 27 september.

Fotoparkenöppnas i nytt fönster