På söndag är det val

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Och du kan fortfarande förtidsrösta. All valinfo hittar du här.

Den 11 september är det val till riksdag, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. Du kan välja att gå till vallokalen i ditt valdistrikt på själva valdagen eller att förtidsrösta.

Rösta på valdagen

På ditt röstkort ser du vilken vallokal du kan rösta i på valdagen den 11 september. Du kan inte rösta i någon annan vallokal den dagen än den som står på ditt röstkort.

Alla vallokaler i Värmdö kommun kommer att vara öppna klockan 08.00-20.00 på valdagen.
Du behöver ta med en id-handling för att kunna rösta. Har du ingen id-handling kan en annan person intyga din identitet, men då måste den personen visa en id-handling. Det är inget krav att ha med sig sitt röstkort vid röstning i en vallokal på valdagen.

Mer om Värmdös valdistrikt och vallokaler
Så går det till att rösta i vallokal (Valmyndigheten) Länk till annan webbplats.
Kartvy över och mer detaljer om Värmdös vallokaler (Valmyndigheten) Länk till annan webbplats.

Även på Möja, Nämdö, Runmarö, Sandhamn och Svartsö kan du rösta på valdagen. Det räknas då som en förtidsröstning och öppettiderna på dessa fem öar är 12-15 på söndag.

Förtidsrösta

Har du något annat för dig och befinner dig någon annanstans den 11 september? Du har fortfarande gott om tid att förtidsrösta. Du vet väl att det dessutom går utmärkt att förtidsrösta i vilken kommun som helst i Sverige. Du kan också förtidsrösta på valdagen på fem av Värmdö kommuns skärgårdsöar samt i kommunhuset. Lokaler och öppettider hittar du hos Valmyndigheten. Länk till annan webbplats.

För att förtidsrösta måste du ha med dig id-handling. Om du inte har någon id-handling kan du låta någon annan person intyga din identitet. Den person som intygar måste då visa en giltig id-handling.

För att förtidsrösta behöver du också ha ett röstkort. Röstkortet bör du ha fått hem i brevlådan. Skulle så inte vara fallet kan du få ett dubblettröstkort utskrivet i lokalen där du förtidsröstar, eller i kommunhusets reception.

Mer om hur förtidsröstning går till Du kan förtidsrösta i tio olika lokaler runt om i Värmdö.

Alla lokaler för förtidsröstning och öppettider Länk till annan webbplats.

Hjälp med att rösta

Alla med rösträtt ska kunna rösta. Det ska inte finnas några oöverkomliga hinder för någon, inte heller för den som har uppnått en hög ålder, är sjuk eller har en funktionsnedsättning.

Tips för dig som har svårt att ta dig till en lokal


Allt du behöver veta om valet:

Värmdö kommuns valsidor

Valmyndigheten, val.se Länk till annan webbplats.

Vid frågor om valgenomförandet i Värmdö kommun, ring 08-570 470 00 eller skriv till varmdo.kommun@varmdo.se. Vi finns alltid nåbara under röstmottagningens öppettider.