Skolan i fokus när Värmdö hade ministerbesök

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Skolministern Lotta Edholm besökte Värmdö kommun och skärgårdsöarna. Syftet med besöket var att lyfta kommunens framgångar och utmaningar.

Under måndagen var skolministern, Lotta Edholm på besök i ett vårsoligt Värmdö. Hon var inbjuden av Amie Kronblad, ordförande i Grundskolenämnden. Tillsammans med kontorschefen på utbildningskontoret, Carmen Blom åkte de ut till ön Runmarö för att besöka skolan som finns där. Där mötte de upp skolans rektor, Maria Niläng som visade upp skolans lokaler och berättade om deras arbetssätt.

– Det var otroligt roligt att träffa alla barn på Runmarö och Värmdös skärgårdsskolor. De hade så många frågor som jag försökte besvara på bästa sätt, men det var nog jag som lärde mig mest trots allt. Särskilt spännande var det att få vara med vid en fjärrundervisad lektion, sådant engagemang från både lärare och elever trots svårigheterna när man inte är på samma plats. Tack för ett fint och lärorikt besök, säger skolministern Lotta Edholm.

"Unikt tillfälle att lyfta framgångar och utmaningar"

Besökarna fick vara med under en fjärrundervisning och svarade på nyfikna frågor från elever. Besöket på Runmarö avslutades på musiklektionen där Lotta Edholm, Carmen Blom och Amie Kronblad deltog och sjöng tillsammans med eleverna. Dagen fortsatte sedan med besök på Kvarnbergsskolan för att sedan avslutas på kommunhuset där det var frågestund.

– Det här var ett unikt tillfälle att lyfta våra framgångar och utmaningar till nationell nivå. På Runmarö fick vi ta del av hur lärare och elever varvar fjärr- och närundervisning. På Kvarnbergsskolan tydliggjorde rektor och personal det framgångsrika arbete som bedrivs med fokus på att undanröja hinder för att möjliggöra elevernas kunskapsutveckling. Tack rektorer, lärare, elever och övrig personal och tjänstemän för det fina arbetet ni gör för Värmdös barn och unga och som jag är glad att få vara en del av och stolt över att få visa upp, säger Amie Kronblad, ordförande i grundskolenämnden.

Även Carmen Blom var väldigt nöjd med besöket.

– Jag är otroligt glad över att skolministern valt att komma till Värmdö för att besöka Runmaröskolan och Kvarnbergsskolan. Det är med värme och stolthet elever, lärare, rektorer berättat om hur vi arbetar växelvis med fjärr- och närundervisning vid våra skärgårdsskolor samt om det framgångsrika arbete som bedrivs vid Kvarnbergsskolan med fokus på att undanröja hinder för elevernas måluppfyllelse. Vi hoppas att Lotta Edholm fått en inblick i Värmdös specifika utmaningar och att hon får med sig tankar som på sikt kan bidra till beslut som kan främja utbildningens kvalitet och likvärdighet.

Sammanfattningsvis var det en lyckad dag som var fullspäckad med aktiviteter och samtal om utmaningar och framgångar kopplat till skolan.