Snickarbarnens förskola ska driva Charlottendals förskola

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Den 16 juni tog Utbildningsnämnden beslut om att Snickarbarnens förskola AB ska få driva den nybyggda Charlottendals förskola.

Den 16 juni tog Utbildningsnämnden beslut om att Snickarbarnens förskola AB ska få driva den nybyggda Charlottendals förskola. Snickarbarnen driver sedan 2009 en förskola i Sollentuna och sedan 2015 en förskola i Värmdö kommun.

”Vi har nu landat i ett avtal med en fristående aktör att driva förskolan i Charlottendal. Etableringen innebär ett efterlängtat tillskott av fler förskoleplatser i fristående regi. Jag är glad att få välkomna Snickarbarnen att driva förskolan i Charlottendal" säger Cecilia Lindberg (M) Utbildningsnämndens ordförande.

Charlottendals förskola har en miljömedveten inriktning som speglas i så väl placering som materialval och energieffektivisering. Närheten till skogen kommer att kunna tas tillvara i den pedagogiska verksamheten och större delar av tomten har lämnats orörd för barnen att leka på.

”Snickarbarnens förskola tackar för förtroendet och möjligheten att få driva den nya förskolan i Charlottendal. En förskola baserad på den filosofi och värdegrund som Snickarbarnen står för och där kompetens och engagemang är genomgående.”
Tom Svärdh, VD Snickarbarnens förskola.

Charlottendals förskola beräknas öppna i januari 2021. Man kan redan nu ställa sig i kö via Värmdö kommuns hemsida.